31 grudnia 2017

Pasta z tuńczyka i awokado

Szybka i przepyszna pasta z tuńczyka - idealna na sylwestrowe przekąski. Robi się ją dosłownie w 5 minut - wliczając w  ten czas ugotowanie jajek. Polecam :)

Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka
- 1 awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
- szczypiorek

Jajka ugotować na twardo. Obrać.

Przygotowanie w Tefal Companion:
Do misy miksera włożyć ugotowane na twardo jajka, obrane awokado, odsączony tuńczyk, sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz. Ustawić obroty : 12 czas: 40 sekund.

Przygotowanie tradycyjne:
Wszystkie składniki umieścić w wysokim pojemniku i zmiksować na gładką masę.

Przed podaniem oprószyć posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Wygląda przepysznie <3 Fajnego prowadzisz bloga :*
    Zaobserwowałam Twojego bloga bo jest mega ciekawy i będę wpadać częściej <3 Miło by było mi niezmiernie, gdybyś się odwdzięczyła :*
    http://luxwell99.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje! Fajnie, że do mnie zajrzałaś :) Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Na śniadanie jak znalazł :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.