5 sierpnia 2018

Naleśniki bez mleka, na kefirze, maślance

Nie macie w domu mleka a chcecie zrobić naleśniki? Może macie kefir lub maślankę? Jeśli tak to super! Przeczytajcie co potrzebujecie do zrobienia, pysznych, miękkich naleśników! 
Składniki (na 7 naleśników):
- 1,5 szklanki kefiru/maślanki
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- szczypta soli
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki oleju

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy na jednolitą, gładką masę naleśnikową o konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy do lodówki na 15 minut.
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni, delikatnie przetartej ręcznikiem papierowym nasączonym olejem.

Podajemy z ulubionymi składnikami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.