Moja ulubiona ! I do tego do zrobienia w 10 minut - włączając w to gotowanie jajek na twardo!
- 1 wędzona makrela (ok 300-400g)
- 5 jajek rozm.M
- 1 średnia cebula
- 1 duża łyżka majonezu
- sól, pieprz
- opcjonalnie: ogórek konserwowy, szczypiorek
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę (pokrojoną cebulę przelewamy wrzątkiem).
Makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy palcami. Dodajemy posiekane jajko oraz cebulę. Dodajemy majonez i pierz. Mieszamy i smakujemy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Opcjonalnie możemy dodać pokrojonego w drobną kosteczkę dużego ogórka konserwowego lub/i szczypiorek.
Smacznego!
I takiego przepisu mi brakowało, super, dzięki
OdpowiedzUsuń