26 czerwca 2012

Pierogi z serem i jagodami

Lepienie pierogów z sezonowymi owocami czas zacząć! Dzisiaj przypadło na jagody. Jak je tylko dostałam, od razu wiedziałam, że część z nich wyląduje w pierogach.
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam pierogi z nadzieniem z sezonowych owoców. Dzisiaj proponuję Wam pierogi z serem i jagodami. Część z nich wylądowała w naszych brzuchach, druga - została zamrożona, na zimowe wieczory ;)



Składniki:
- ciasto na pierogi zrobione wg tego przepisu (połowa porcji)
- 250g białego sera półtłustego
- 2 szklanki świeżych jagód
- cukier waniliowy
- cukier drobny
- sól


Jagody dokładnie umyć i wysuszyć. Ser rozgnieść dokładnie z cukrem i cukrem waniliowym. Połączyć z jagodami.
Ciasto rozwałkować i wycinać krążki (wycinałam krążki kieliszkiem od wina, dzięki czemu uzyskałam pierożki na jeden kęs ;)). Pierogi nadziać i wrzucać na gotujący i osolony wrzątek. Od wypłynięcia gotować ok 2 minut.
Podawać z jogurtem naturalnym lub śmietanką.


Smacznego!

3 komentarze:

  1. wspaniałości:) zjadłabym tylko roboty masa;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj tam, nie ma tyle z nimi pracy :) raz dwa i zrobione :) i później jaka przyjemność z jedzenia takich pierogów :)

      Usuń
  2. Mmmmm.... pierogi uwielbiam... wszystkie :))

    OdpowiedzUsuń

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.