Najlepszy czekoladowy budyń jaglany jaki jadłam. W dwóch wersjach - jeden bardziej wykwintny, drugi - po dodaniu porcji białka, może być jako danie potreningowe. A więc do dzieła :)
Składniki:
- porcja kaszy jaglanej ugotowanej wg tego przepisu
- 50g gorzkiej czekolady dobrej jakości lub 2 czubate łyżki dobrego kakao
- 2-3 łyżki syropy z daktyli lub erytrotylu
- 250 ml mleka kokosowego
I wersja:
Do ciepłej kaszy jaglanej dodać posiekaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać mleko kokosowe i słodzik. Zmiksować do uzyskania gładkiej masy.
II wersja:
Do ciepłej kaszy dodać mleko, słodzik i kakao. Zmiksować do uzyskania gładkiej masy.
Jaglany budyń można jeść na ciepło lub schłodzić i podawać jak pudding.
Smacznego!
Wygląda przepysznie... Musze się na to cudo skusić :)
OdpowiedzUsuńoj pycha !
OdpowiedzUsuńCoś pysznego! Oj, czasami zgrzeszyć można! Zapraszam po zdrowe inspiracje do nas:) www.kcalmar.com/blog/ Dziewczyny robią wszystko, by było zdrowo i pysznie:)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie robiłam, ale mam w planach! Pysznie sie prezentuje :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Pysznie! Chętnie bym zrobiła takie cudo :)
OdpowiedzUsuńTakie smakowitości to ja lubię. :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam budynie i mocno muszę się ograniczać, aby nie jeść ich tak często. Ale kiedy widzę Twój przepis na mega zdrowy budyń cieszę się już na samą myśl, że jutro z rana na śniadanie sobie taki przygotuję!.
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować takiego budyniu jaglanego!
OdpowiedzUsuńTo moje codzienne śniadanko <3 Dodaję jeszcze mieszankę orzechów, prażony sezam i żurawinę :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam. Pycha.
OdpowiedzUsuń