7 listopada 2016

Czekoladowy budyń, pudding jaglany bez glutenu

Najlepszy czekoladowy budyń jaglany jaki jadłam. W dwóch wersjach - jeden bardziej wykwintny, drugi - po dodaniu porcji białka, może być jako danie potreningowe. A więc do dzieła :)

Składniki:
- porcja kaszy jaglanej ugotowanej wg tego przepisu
- 50g gorzkiej czekolady dobrej jakości lub 2 czubate łyżki dobrego kakao
- 2-3 łyżki syropy z daktyli lub erytrotylu
- 250 ml mleka kokosowego


I wersja: 
Do ciepłej kaszy jaglanej dodać posiekaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać mleko kokosowe i słodzik. Zmiksować do uzyskania gładkiej masy.

II wersja:
Do ciepłej kaszy dodać mleko, słodzik i kakao. Zmiksować do uzyskania gładkiej masy.

Jaglany budyń można jeść na ciepło lub schłodzić i podawać jak pudding.

Smacznego!

    10 komentarzy:

    1. Wygląda przepysznie... Musze się na to cudo skusić :)

      OdpowiedzUsuń
    2. Coś pysznego! Oj, czasami zgrzeszyć można! Zapraszam po zdrowe inspiracje do nas:) www.kcalmar.com/blog/ Dziewczyny robią wszystko, by było zdrowo i pysznie:)

      OdpowiedzUsuń
    3. Jeszcze nie robiłam, ale mam w planach! Pysznie sie prezentuje :)
      http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

      OdpowiedzUsuń
    4. Pysznie! Chętnie bym zrobiła takie cudo :)

      OdpowiedzUsuń
    5. Uwielbiam budynie i mocno muszę się ograniczać, aby nie jeść ich tak często. Ale kiedy widzę Twój przepis na mega zdrowy budyń cieszę się już na samą myśl, że jutro z rana na śniadanie sobie taki przygotuję!.

      OdpowiedzUsuń
    6. Muszę spróbować takiego budyniu jaglanego!

      OdpowiedzUsuń
    7. To moje codzienne śniadanko <3 Dodaję jeszcze mieszankę orzechów, prażony sezam i żurawinę :)

      OdpowiedzUsuń
    8. Zrobiłam. Pycha.

      OdpowiedzUsuń

    © Cook Yourself 2012-2018

    Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.