3 czerwca 2017

Bananowe placuszki bezglutenowe

Przepyszne placuszki bananowe z wykorzystaniem mąki bezglutenowej jaglanej. Jeśli nie macie mąki jaglanej, lub jej nie lubicie, wykorzystajcie do przepisu zwykłą mąkę lub płatki owsiane. Tutaj możecie sobie pozwolić na wybór :) Placuszki podane ze świeżymi owocami, smakują obłędnie.

Składniki:
- 1 banan dojrzały
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki jaglanej
- cynamon do smaku

Post udostępniony przez Cook Yourself (@cookyourself)

Banana rozgnieść widelcem*. Dodać jajko, mąkę i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, aż placuszki się zarumienią.
Podawać ze świeżymi owocami.

Smacznego!


*nie polecam banana miksować blenderem, to właśnie te minimalne kawałki bananów "robią" nam te placuszki :)

2 komentarze:

  1. Bananowe placuszki są super❤️ Często robię je nawet bez jajka i też wychodzą🙂 Są świetne zarówno na śniadanie, jak i na deser albo nawet na obiad 🙂

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak :) Też często robię je bez jajka ale pamiętam swój pierwszy raz bez jajka i była porażka, więc dla bezpieczeństwa dałam w przepisie jajko :) szkoda tylko, że placuszki tak szybko znikają z talerza ;)

      Usuń

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.