4 września 2017

Chleb pełen ziaren, bezglutenowy

Najzdrowszy, bezglutenowy i z samych ziaren. Przepis na niego dostałam od swojej trenerki i piekę go dla siebie prawie co weekend. Jest pyszny i mega sycący. Do tego wiadomo co jem. Chleb się nie kruszy. Zróbcie koniecznie.

Składniki (na małą keksówkę o wymiarach: 26x12x7cm):
- 180 g ziaren słonecznika
- 180g sezamu
- 180g pestek dyni
- 180g siemienia lnianego
- 2 jajka
- szczypta soli


Wszystkie składniki wymieszać w misce do połączenia się ziaren z jajkiem. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 45-50 minut. Zostawić do wystudzenia.
Chleb przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.

Smacznego!

3 komentarze:

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.