15 marca 2018

Budyń owsiany idealny na śniadanie

Ostatnio moje odkrycie! Budyń owsiany. Gęsty i sycący. A do tego ulubione dodatki! U mnie płatki kokosowe, mielone siemie lniane, banan, konfitura z malin leśnych i wiórki kokosowe. Było pysznie! 

Składniki (na 1 porcję):
- 7 łyżek płatków owsianych (70g)
- 3/4 szklanki mleka roślinnego (użyłam napoju kokosowo-ryżowego)
- 50g mrożonych malin/truskawek
- ulubione dodatki : banan, płatki kokosowe, wiórki kokosowe, konfitura, mielone siemie lniane itp.

Płatki owsiane, wraz z mrożonymi owocami ugotuj na mleku (gotowałam ok 5 minut). Gotową owsiankę zmiksuj blenderem na gładki budyń. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Oja, sama owsianka jest bardzo sycąca, a co dopiero budyń z owsianka :)

    OdpowiedzUsuń

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.