21 lipca 2018

Pasta z wędzonej makreli

Moja ulubiona ! I do tego do zrobienia w 10 minut - włączając w to gotowanie jajek na twardo! 


Składniki:
- 1 wędzona makrela (ok 300-400g)
- 5 jajek rozm.M
- 1 średnia cebula
- 1 duża łyżka majonezu
- sól, pieprz
- opcjonalnie: ogórek konserwowy, szczypiorek

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. 
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę (pokrojoną cebulę przelewamy wrzątkiem).
Makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy palcami. Dodajemy posiekane jajko oraz cebulę. Dodajemy majonez i pierz. Mieszamy i smakujemy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Opcjonalnie możemy dodać pokrojonego w drobną kosteczkę dużego ogórka konserwowego lub/i szczypiorek.

Smacznego!

1 komentarz:

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.