20 sierpnia 2012

Czosnkowo-serowy chleb

Przepis ten dostałam od Koleżanki, za co jestem jej bardzo wdzięczna, bo ten chleb to niebo w gębie! Pracy przy nim niewiele, ale za to ten smak! ahhh My zajadaliśmy się nim do sałatki greckiej, i powiem tak : pychota! Najważniejsze w tym przepisie jest to, żeby użyć 3 rodzajów różnych serów żółtych, tak aby ich smak się zmieszał. Spróbujcie, a nie pożałujecie. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale robione były przy sztucznym świetle.


Składniki:
- 1 bochenek chleba
- 2-3 łyżki masła
- 3 duże ząbki czosnku
- 3 rodzaje sera po 100g (użyłam gołdy, chedarra, mozzarelli)
- oregano, bazylia, koperek


Masło połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dodać oregano, bazylię i koperek. Dokładnie wymieszać.
Chleb naciąć ostrym nożem w kratkę, uważając, żeby nie przeciąć chleba do końca. Każde nacięcie posmarować masłem czosnkowo-ziołowym. Następnie w każde nacięcie włożyć naprzemiennie, kawałki sera porządnie wciskając.
Piekarnik nagrzać do 180st. i wsadzić chleb na 20min.
Podawać jako przystawka np. do sałatki greckiej.


Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Masakra! muszę to zrobić! zaraz, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj jest pyszny! I znika expresowo:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo się cieszę, że mój chlebek smakuje i jego produkcja idzie w 'świat' :D
    Smacznego:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Śliczny chlebek :) Z pewnością smakuje świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mom wlasnie sie piecze!!!!! Pozdrawiam I dziekuje za przepis:)

    OdpowiedzUsuń

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.