2 kwietnia 2013

Naleśniki na piwie

Naleśniki na piwie - czemu nie?! Są bardzo delikatne, z lekkim posmakiem drożdży i cukru.Dzięki użyciu ciemnego piwa, w smaku są delikatnie słodkie. Idealne do każdego rodzaju farszu : na wytrawnie i na słodko. Pyszne!


Składniki (na 10 naleśników):  
- 1 szklanka ciemnego piwa
- 1 szklanka mleka
- 1-1,5 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli

Wszystkie składniki (uwaga: na początek tylko 1 szklanka mąki), wymieszać za pomocą rózgi na gładkie ciasto i odstawić na 20-25 minut. Jeśli ciasto będzie za bardzo rzadkie dodać pozostałą mąkę i dokładnie wymieszać. Ponownie odstawić na 10 minut.
Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z obydwu stron.
Podawać z ulubionym nadzieniem.

Smacznego!

3 komentarze:

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.