1 maja 2017

Grillowane frytki z batatów

Majówka trwa w najlepsze, więc mam dla Was kolejną propozycję dania z grilla. Po grillowanym ananasie, przyszła pora na grillowane frytki z batatów. Są przepyszne, podane z sosem pomidorowym lub czosnkowo-koperkowym na serku feta - są obłędne.


Składniki:
- 1 duży batat
- oliwa z oliwek
- sól pieprz

Batata dokładnie umyć i pokroić na ósemki. Dokładnie posmarować oliwą z oliwek i grillować 7-8 minut z każdej strony. Podawać z sosami.

Smacznego!



8 komentarzy:

  1. Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a jako frytki szczególnie. Grillowanych jeszcze nie próbowałam - póki co zawsze pieczone :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow proste i efektowne! Na pewno skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super! Daj znać :) jeśli lubisz, to możesz natrzeć smakową oliwą bataty przed grillowaniem :)

      Usuń
  3. ooo, świetnie, że mi przypomniałaś o batatach! Lecę do sklepu i dzisiaj jeszcze je wszamię ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow proste i efektowne! Na pewno skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.