Majówka trwa w najlepsze, więc mam dla Was kolejną propozycję dania z grilla. Po grillowanym ananasie, przyszła pora na grillowane frytki z batatów. Są przepyszne, podane z sosem pomidorowym lub czosnkowo-koperkowym na serku feta - są obłędne.
Składniki:
- 1 duży batat
- oliwa z oliwek
- sól pieprz
Batata dokładnie umyć i pokroić na ósemki. Dokładnie posmarować oliwą z oliwek i grillować 7-8 minut z każdej strony. Podawać z sosami.
Smacznego!
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a jako frytki szczególnie. Grillowanych jeszcze nie próbowałam - póki co zawsze pieczone :)
OdpowiedzUsuńSą przepyszne! :) Warto spróbować ! :)
UsuńWow proste i efektowne! Na pewno skorzystam :)
OdpowiedzUsuńSuper! Daj znać :) jeśli lubisz, to możesz natrzeć smakową oliwą bataty przed grillowaniem :)
Usuńooo, świetnie, że mi przypomniałaś o batatach! Lecę do sklepu i dzisiaj jeszcze je wszamię ;-)
OdpowiedzUsuńSmacznego :)
UsuńWow proste i efektowne! Na pewno skorzystam :)
OdpowiedzUsuńProstota w kuchni jest najsmaczniejsza :D
Usuń