13 lipca 2017

Kremowa surówka z ogórków gruntowych - idealna do grilla

Pyszna, kremowa surówka z ogórków gruntowych, czerwonej cebulki - idealna zarówno do obiadu jak i do grilla. Orzeźwiająca w smaku, dzięki listkom mięty. Polecam!

Składniki:
- 10 ogórków gruntowych
- 1 cebulka czerwona
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki gęstej śmietany
- sól, pieprz
- szczypiorek/koperek
- 2 listki mięty

Ogórki ubrać i opcjonalnie obrać. Pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyca, dodać do ogórka. Posolić, popieprzyć i dodać sok z cytryny. Wymieszać.
Majonez połączyć ze śmietaną, zalać ogórki. Dodać posiekany szczypiorek lub koperek. Dokładnie wymieszać. Na wierzch posypać posiekaną miętą.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Musi być orzeźwiająca, zwłaszcza w te upały.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super, jakoś jak na dniach będzie cieplej na pewno u mnie zagości - bo narazie tylko deszcz i deszcz...

    OdpowiedzUsuń

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.