27 sierpnia 2017

Spring rolls z serem i świeżymi warzywami z sosem z masła orzechowego

Pyszne, szybkie sajgonki z żółtym serem i świeżymi warzywami. Hit podczas naszych letnich imprez. Pyszne i delikatne w smaku i tak na prawdę, "wkładką" może być wszystko to co lubicie. A sos z masła orzechowego to sztos! Zostaje z nami na dłużej :)


Składniki:
- papier ryżowy
- sałata 
- ser żółty
- warzywa (użyłam marchew, paprykę i zielonego ogórka)

sos:
- 1 łyżka masła orzechowego gładkiego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny

Sos:
Wszystkie składniki wymieszać. W razie, gdyby sos był za gęsty dodać zimnej wody.

Papier namoczyć w wodzie. Sałatę porwać na listki. Warzywa obrać i pokroić w słupki.
Na miękki papier ryżowy wyłożyć liść sałaty (bez głąba), na to plaster sera żółtego, odrobinę sosu orzechowego i warzywa. Zwijać jak krokiety.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

© Cook Yourself 2012-2018

Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.