Sezon urlopowy powoli dobiega końca, a ja mam dla Was przedostatni przepis na letnią lemoniadę. Dzisiaj arbuz w roli głównej. Lemoniada jest orzeźwiająca i dobrze nawadnia. Do tego do zrobienia w kilka chwil.
Składniki:
- połówka małego arbuza
- 1/2-3/4 szklanki soku z cytryny
- 1-2 łyżki cukru
- świeża mięta
- woda
Miąższ z arbuza zmiksować blenderem. Dodać sok z cytryny, cukier, miętę i zalać wodą. Wymieszać Odstawić do lodówki w celu schłodzenia.
Smacznego!
Takiej arbuzowej domowej jeszcze nie piłam, musi być wysmienita :P
OdpowiedzUsuńMam akurat cisowiankę i arbuza w lodówce, lecę zrobić tę lemoniadę. Dzieciaki będą miały frajdę na zakończenie wakacji ;)
OdpowiedzUsuń